Het internet is tegenwoordig niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. In de beginjaren, toen het internet nog alleen beschikbaar was op de pc, moest je op een vaste plaats in het huis of kantoor gaan zitten om het world wide web op te kunnen. Tegenwoordig zijn er echter steeds meer manieren om het internet op te kunnen. Je kunt bijvoorbeeld je telefoon gebruiken om even iets op te zoeken, of je tablet om iemand een berichtje via sociale media te sturen. Niet alleen particulieren maken veel gebruik van het internet, ook bedrijven passen het steeds vaker in hun strategie toe. Dit is natuurlijk logisch: je moet gebruik maken van de meest gemakkelijke manier om je klanten te bereiken. Steeds meer aankopen worden namelijk via het internet gedaan en daarom spelen bedrijven hierop in. Een goede locatie op een zichtbare plek is niet meer genoeg en ook reclame maken via televisie en de post is niet meer voldoende. Een goede website is het beste visitekaartje in de huidige digitale tijd. Omdat steeds meer mensen op verschillende beeldschermen gebruik maken van het internet, is er ook een speciale manier van websiteontwerp nodig. Om een website goed leesbaar en goed te gebruiken te maken op telefoons, tablets én pc’s, is responsive webdesign nodig. Responsive webdesign is het op zo’n manier ontwerpen van een website, dat bijvoorbeeld de resolutie van de site automatisch wordt aangepast aan het beeldscherm dat wordt gebruikt. Een telefoon heeft bijvoorbeeld een kleiner scherm dan een pc, en het wordt vaak ook op een andere manier gebruikt. Met responsive webdesign wordt een website op zo’n manier ontworpen, dat hij te gebruiken is op ieder beeldscherm.

De toepassing van responsive webdesign

Responsive webdesign is eigenlijk, als je het naar het Nederlands vertaalt, webdesign dat ‘antwoordt’. Het antwoordt eigenlijk op het beeldscherm, wat wordt gebruikt om de site mee te bekijken en gebruiken. Je website past zich dus met responsive webdesign aan het scherm aan voor een optimale prestatie. De website past zich bijvoorbeeld automatisch aan naar de resolutie die de bezoeker van de website gebruikt. Deze resolutie is afhankelijk van het apparaat dat wordt gebruikt en de grootte van het scherm. Daarnaast maakt responsive webdesign gebruik van automatische detectie van de resolutie van het beeldscherm. Oudere websites kunnen dit niet en werken daarom niet altijd even goed op verschillende schermen. Niet alleen ziet daarnaast door responsive webdesign de hele website er goed uit op ieder beeldscherm, ook is de tekst altijd goed te lezen. Het schermformaat van het gebruikte apparaat wordt geanalyseerd en op basis van de afmetingen wordt de tekst op zo’n manier in het beeld geplaatst, dat het gemakkelijk te lezen is. Hierdoor hoef je op je telefoon bijvoorbeeld niet meer helemaal heen en weer te scrollen om een hele zin te kunnen lezen, maar wordt de tekst automatisch aan de grootte van het scherm aangepast. Al deze voordelen zijn een reden waarom veel bedrijven ervoor kiezen om een website te laten maken aan de hand van responsive webdesign. Het is een groot voordeel om een site te hebben die op alle apparaten te gebruiken is: je hoeft geen aparte mobiele website meer te hebben, wat geld bespaart en bovendien gemakkelijker is. Het is echter niet gemakkelijk om een website met responsive webdesign te maken. Daarom is het slim om een professional in te huren voor het ontwerp van je website. Niet alleen bespaar je jezelf veel tijd en moeite, ook kun je er zeker van zijn dat het er goed uit komt te zien.

Webton: de specialist voor jouw website

Als je een website wilt laten maken met responsive webdesign, kun het beste een professioneel bedrijf inhuren. Je weet dan zeker dat je waar voor je geld krijgt. Als je op zoek gaat naar een bedrijf dat je site met responsive webdesign kan maken, kan je het beste eens op het internet kijken. Zoek bijvoorbeeld in een zoekmachine op ‘responsive webdesign’ of ‘responsive webdesign uitbesteden’. Een van de beste bedrijven die je kunt inhuren voor responsive webdesign, maar ook voor heel wat andere diensten die je site aantrekkelijker en beter te vinden maken, is Webton. Op de website, www.webton.nl, vind je heel veel informatie over de diensten die Webton levert. Je kunt het bedrijf onder andere voor de volgende diensten inhuren:

  • webdesign
  • webshops
  • zoekmachinemarketing
  • linkbuilding
  • responsive webdesign
  • nieuwsbriefmodule

Webdesign is eigenlijk het geheel van het ontwerpen van een website. Dit kan een site met responsive webdesign zijn, maar ook een ‘normale’ site. Er komt veel kijken bij de bouw van een professionele website en daarom is het inhuren van een professional verstandig. Als je site goed is, zijn er echter nog een aantal andere dingen van belang. Je wilt natuurlijk goed te vinden zijn in zoekmachines: zo gaan heel veel klanten namelijk op zoek naar producten en diensten. Daarom kun je ook de zoekmachinemarketing en linkbuilding aan Webton uitbesteden. Met zoekmachinemarketing zorg je ervoor dat je website beter te vinden is in zoekmachines, bijvoorbeeld door het plaatsen van speciale teksten op je site. Deze teksten zijn aan de hand van een belangrijk zoekwoord, dat met jouw bedrijf en wat je aanbiedt te maken heeft, geschreven. Als er dan wordt gezocht op dit zoekwoord, wordt jouw site hoger gewaardeerd. Ben je geïnteresseerd in de diensten die Webton aanbiedt en wil je meer informatie? Ga dan eens naar www.webton.nl.

Comments are closed.

Scroll to Top