Website maken

website makenU hebt besloten zelfstandig aan de slag te gaan, maar een website bestaat er nog niet. In onze huidige samenleving is internet vaak de eerste plek waar we op zoek gaan naar een nieuwe aannemer of tekstschrijver. Een eigen website is tegenwoordig dus een must – maar hoe kom je er nu aan?

Er zijn grofweg twee verschillende opties: u kunt ervoor kiezen zelf een website te maken of voor een website laten maken kiezen. Tenslotte is de website het visitekaartje van uw bedrijf en moet deze er natuurlijk wel goed uitzien. Hoewel inhoud natuurlijk erg belangrijk is, wil het oog ook wat en zit de kans er dik in dat mensen weg klikken als ze worden geconfronteerd met een website waar nogal wat haken en ogen aan zitten.

Website laten maken

Een website laten maken heeft veel voordelen, ook voor mensen die intussen wel het een en ander weten van het internet. Als u het professioneel laat doen, weet u zeker dat de website goed werkt en zijn wijzigingen gemakkelijk door te voeren. Het enige wat u tenslotte moet doen is een belletje plegen of mailtje versturen naar het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het ontwerp.

Vergis u namelijk niet: een website zelf maken is moeilijker dan u denkt. U moet stilstaan bij een domeinnaam en webhosting en zich daarna gaan verdiepen in het technische aspect van een website maken. Wilt u gebruik maken van flash? Komt er een webshop bij uw website? Wilt u gebruik maken van frames of niet? Op internet zijn genoeg instructies te vinden, maar het duurt wel even voordat u die allemaal onder de knie heeft.

Als u kiest voor de website laten maken, scheelt dat een hoop werk, tijd en frustratie. Daarnaast bent u ervan verzekerd dat uw website voldoet aan de kwaliteitseisen en daardoor voor (toekomstige) klanten ook het bezoeken waard is. Het is helemaal niet nodig om zelf aan de slag te gaan, want een website laten maken hoeft helemaal niet zo duur meer te zijn.

Zelf aan de slag gaan met een website

Kiest u er toch voor om zelf aan de slag te gaan? Leest u zich dan vooral eerst goed in en begin niet zomaar in een wilde weg met ontwerpen. Sta eerst stil bij een domeinnaam en ga op zoek naar goede webhosting. Zodra u een domeinnaam heeft gereserveerd, is het tijd om te beginnen met het maken van de website.

Vergeet in ieder geval niet dat het geen goed idee is om de website online te zetten voordat hij optimaal werkt. Tenslotte is uw website in veel gevallen het eerste wat een toekomstige klant te zien krijgt van uw bedrijfje, en een niet werkende website kan een reden zijn om verder te zoeken.

Of u er nu voor kiest het zelf te doen of voor een website laten maken, het is in ieder geval een onmisbare stap bij het hebben van een eigen bedrijfje. Wacht dus niet langer en begin met klanten aanspreken via het internet!

Scroll to Top